Daftar i sinar kwsp akaun 1. Permohonan i

Permohonan i

Sinar kwsp 1 akaun daftar i

Dengan i-Akaun, anda boleh semak baki simpanan, semak penyata atau rekod caruman, kemaskini profil peribadi atau semak pengeluaran. Bagi kategori ini, ahli boleh memohon secara dalam talian melalui isinar.

6

CARA DAFTAR i

Sinar kwsp 1 akaun daftar i

Bagi memudahkan pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja KWSP untuk membuat permohonan tanpa berurusan di kaunter KWSP,permohonan boleh dibuat melalui atas talian. Kemudahan i-Sinar ini akan dikreditkan secara berkala sehingga 6 bulan bermula daripada tarikh pertama pengkreditan. Namun, perkara ini masih lagi dalam perbincangan.

16

Pengeluaran KWSP i

Sinar kwsp 1 akaun daftar i

Baca juga APA ITU i-SINAR KWSP? Pengkreditan pertama akan bermula Januari 2021. Selepas itu caruman akan kembali ke kadar pecahan asal iaitu 70 peratus bagi Akaun 1 dan 30 peratus bagi Akaun 2. Amaun pendahuluan ini akan dikreditkan secara berkala sehingga enam 6 bulan bermula pada tarikh pertama pengkreditan.

5

Panduan Pengeluaran i

Sinar kwsp 1 akaun daftar i

Tetapi Jika jumlah Baki akaun 1 90 ribu dan kebawah: 1. Cara membuat semakan anda boleh rujuk di sini: Kemaskini terbaru: Tarikh Pembayaran i-Sinar Tarikh dan Jadual Pembayaran iSinar KWSP Kategori 1: 11 Januari 2021 Kategori 2: Pertengahan Februari 2021 Semakan status pengeluaran i-Sinar boleh dibuat di portal rasmi isinar.

12

Cara mohon kwsp i

Sinar kwsp 1 akaun daftar i

Pembayaran untuk ahli yang layak akan bermula dari pertengahan Januari 2021.

Permohonan i

Sinar kwsp 1 akaun daftar i

Walau bagaimanapun kita tunggu perincian tentang i-sinar KWSP pada 2 Disember ini. Terkini, semakan status pengeluaran i-Sinar boleh dibuat di portal rasmi isinar. Anda perlu menyemak kembali maklumat pemohon.

14

Panduan Cara Mohon i

Sinar kwsp 1 akaun daftar i

KWSP dalam kenyataan terbaharunya bersetuju untuk meluaskan skop i-Sinar yang akan memberikan manfaat sekitar 8 juta ahli yang terjejas. Pencarum Kumpulan Wang Simpanan Pekerja KWSP yang hilang pekerjaan, diberi cuti tanpa gaji atau tiada sumber pendapatan dibenarkan untuk mengeluarkan wang daripada Akaun 1 mereka sehingga RM60,000 dengan cara mohon i-Sinar.

20